Box

<< Powrót

Opis

Obiekt zaprojektowano jako modułowy zespoł prostopadłościennych brył o łącznej pow. zabudowy 132 m2. poprzez rozczłonkowanie bryły stworzono pomiędzy modułami kameralne przestrzenie wspolne  z  siedziskami wykorzystywanymi rownież jako stojaki na rowery. Stworzone w ten sposob przestrzenie spełniają funkcję integracyjne. Obiekt składa się rownież z wypożyczalni sprzętu sportowego oraz szatni powiązanych z istniejącym boiskiem. Info-kiosk umieszczono w pobliżu atrakcyjnego w przyszłości ( po rewitalizacji) starego koryta warty. Przestrzenie publiczne uformowano w kształcie wewnętrznej alei z siedziskami łączącej ulicę Estkowskiego ze starym korytem Warty. Obiekt posiada panaele fotowoltaiczne na dachu z ktorych prąd mogazynowany jest w akumulatorach w pomieszczeniu technicznym. Konstrukcja budynku składa się ze stelażu ram drewnianych pomiędzy ktorymi umieszono ściany w konstrukcji szkieletowej. moduły z zewnątrz wykończone są okładziną drewnianą, wewnątrz natomiast wodoodpornymi płytami cementowymi na pod konstrukcji z płyt g-k zabezpieczonych przeciwwilgociowo folią w płynie. W projekcie zasugerowano również wykonanie nowego ogrodzenia boiska jako elementu całościowego zespołu w analogicznej konstrukcji modułowej