<< Powrót

Opis

Naszym celem nie było zaprojektowanie jedynie prostej wypożyczalni sprzętu sportowego wraz z jego główną funkcją jaką jest toaleta. Za cel przyjęliśmy sobie zaprojektowanie obiektu, który służyć może jako ogólnodostępne miejsce wypoczynku z widokiem na koryto warty oraz trybun zapewniających dodatek do istniejącego już boiska piłkarskiego. Schody umożliwiające wspięcie się na dach budynku zostały zaprojektowane tak aby przypominały trybuny stadiony piłkarskiego, dzięki temu stworzone zostało miejsce, gdzie uczniowie oraz studenci będą mogli usiąść, porozmawiać oraz odpocząć. Po wejściu na dach dostrzeżemy sporą przestrzeń zieloną, która będzie szczególnie atrakcyjna w sezonie letnim. Przestrzeń ta służyć ma jako obszar wypoczynkowy, jednocześnie pozwalający na podglądanie i przeżywanie tego co dzieje się na boisku z wygodnego oraz bezpiecznego punktu obserwacyjnego. Dzięki zastosowaniu stropodachu zielonego nie tylko tworzymy przyjemne miejsce do rekreacji ale również zapewniamy dodatkową grubą warstwę izolacji termicznej oraz akustycznej. W naszym projekcie dominuj podstawowe, proste materiały budowlane takie jak drewno czy szkło przez co konstrukcja jest lekka i mocna jednocześnie.