Projekt:
#1024 - ŁAZIENKA KOŁO - ŁAZIENKI KRÓLEWSKIE

Autor/Autorzy: *****

Godło: 1024

Trwa głosowanie internautów!

Opis:

Toaleta publiczna w Łazienkach Królewskich w łagodny sposób uzupełnia zabytkową tkankę parku. Lustrzane odbicia w połączeniu z subtelnymi refleksami nie zaburzają istniejącej struktury przestrzeni. Zwarta bryła mieści wszystkie wymagane funkcje ułożone niczym puzzle. Od strony parku umieszczono kiosk, automaty sprzedaży biletów oraz infopunkt. Wejścia do toalet zlokalizowano z przeciwnej strony. Zaskakujący kontrast pomiędzy na wskroś nowoczesną i minimalistyczną fasadą budzi wnętrze obiektu. Zaprojektowano wnętrze historyzujące, nawiązujące do klasycznych form za pomocą współczesnych środków. Obiekt zaprojektowano jako całoroczny, niepodpiwniczony z możliwością lokalizacji instalacji paneli fotowoltaicznych na dachu.

Plansza 1

graphic_1

Plansza 2

graphic_2

Plansza 3

graphic_3

Plansza 4

graphic_4

Projekt zagospodarowania terenu, skala 1:500

graphic_5

Wizualizacja obiektu wpisana w otoczenie

graphic_6

Wizualizacja wybranego fragmentu wnętrza łazienki

graphic_7

Rzut, skala 1:50

graphic_8

Przekrój, skala 1:50

graphic_9