Projekt:
#1313 - Skylight

Autor/Autorzy: *****

Godło: 1313

Trwa głosowanie internautów!

Opis:

Projekt swoim wyglądem nawiązuje do tradycyjnej pasterskiej architektury Podhala, ale wyróżnia go wejście. Wysoki, opływowy korytarz zainspirowany fragmentem kształtu szlaku Doliny Chochołowskiej dzieli budynek na dwie części. Dzięki temu użytkownik ma wrażenie jakby kierował się szlakiem górskim. Dodatkowo, korytarz został zwieńczony sufitem podwieszanym z efektem rozgwieżdżonego nieba potęgując odczucie przebywania w górach. Zastosowanie delikatnych świateł ledowych z czujnikiem zmierzchu sprawia, że budynek nie tworzy zjawiska zanieczyszczenia świetlnego.

Plansza 1

graphic_1

Plansza 2

graphic_2

Plansza 3

graphic_3

Plansza 4

graphic_4

Projekt zagospodarowania terenu, skala 1:500

graphic_5

Wizualizacja obiektu wpisana w otoczenie

graphic_6

Wizualizacja wybranego fragmentu wnętrza łazienki

graphic_7

Rzut, skala 1:50

graphic_8

Przekrój, skala 1:50

graphic_9