Projekt:
#1367 - łazienka w Łazienkach

Autor/Autorzy: *****

Godło: 1367

Trwa głosowanie internautów!

Opis:

Pawilon wpasowuje się w otoczenie. W żaden sposób nie
konkurując z ważnym i zabytkowym miejscem.

Zostały użyte naturalne materiały - drewno oraz neutralna
kolorystyka - biel, czyniąc projekt zarówno minimalistyczny
jak i atrakcyjny.

Bryła otwiera się w kierunku Pałacu na Wodzie oraz całego założenia Łazienek Królewskich.

Ekologia jest ważnym i koniecznym elementem projektu.

Kształt pawilonu oraz jego forma otwarta lub zamknięta minimalizuje straty ciepła.

Została wprowadzona zasada ekologicznych małych gestów. Segregacja odpadów oraz
oszczędność wody poprzez gromadzenie i zmniejszenie jej użycia.

Obiekt jest w pełni dostępny dla osób niepełnosprawnych.

Plansza 1

graphic_1

Plansza 2

graphic_2

Plansza 3

graphic_3

Plansza 4

graphic_4

Projekt zagospodarowania terenu, skala 1:500

graphic_5

Wizualizacja obiektu wpisana w otoczenie

graphic_6

Wizualizacja wybranego fragmentu wnętrza łazienki

graphic_7

Rzut, skala 1:50

graphic_8

Przekrój, skala 1:50

graphic_9